Marka Tescili Nasıl Yapılır ?

Marka Tescili Nasıl Yapılır ?

Marka Tescili Nasıl Yapılır ?

Marka tescili nasıl yapılır, ''ben aracı firmalara hizmet ücreti vermek istemiyorum kendim başvurup, kendim takip etmek istiyorum diyenlere'' bu işlemin nasıl yapıldığını en basit yoldan anlatacağım..

Öncelikle markanız için detaylı araştırma yapmak için buraya tıklayın, marka işlem ücretlerine bakmak için ise buraya tıklayın


İŞLEMLER SIRASIYLA;


  1. https://epats.turkpatent.gov.tr/ adresine tıklayıp siteye giriyoruz.
  2. E-Devlet ile girişi seçin ve bilgilerini girerek portala giriş yapın.
  3. Karşınızda çıkan ekranda Yeni Başvuru bölümünde Türk Patent ve Marka Kurumuna yapmak istediğiniz başvuru türünü seçiniz ve sağ kısımdan Git tıklayın. (Ben Marka Başvurusu seçimi işaretledim.)
  4. Çıkan ekranda kurumsal veya bireysel olarak Marka Başvurusunda bulunabilirsiniz seçeneği çıkacak hangisini seçmek istiyorsanız ona tıklayın. (Ben Kendim için başvuruyorum seçimini işaretledim) Telefon ve E-Posta adresinizi girmeyi unutmayın. Devam Et i tıklayın.
  5. Karşınıza Marka Bilgileri gelecek bu kısımdan şekilmi, kelimemi gibi seçenekleri seçeceksiniz. (Ben şekil+kelime işaretledim. Bu kısımda Marka Örneği; 591x591 piksel ebatında, kare şeklinde, RGB formatında, 300 DPI çözünürlükte, JPG uzantılı ve en fazla 1 MB büyüklüğünde olmalıdır. Logoyu yükledikten sonra gelelim diğer kısma; Marka Türünü Ticaret/Hizmet markası, Önyazı talebi; Var, Muvafakat Talebi ise Yok seçmelisiniz.
  6. Mal ve Hizmet Sınıfları bölümüne geliyoruz markanız ile alakalı sınıfları seçerek devam ediyoruz. Unutmayın; her 1 sınıf ekstra maliyet demek. Ben firmamız ile alakalı (Reklam Tabela) 6, 35, 42 sınıflarını tercih ettim. Devam edin.
  7. Rüçhan tablosu ekranında direk devam et butonuna basın.
  8. Marka Sahibi Bilgileri kısmında bilgilerinizi eksiksiz ve doğru yazarak ilerleyin.
  9. Fatura Düzenlenecek Başvuru Sahibi Bilgileri çıkıyor karşınıza kontrol edin ve devam edin.
  10. Bütün işlemleri yaptıktan sonra karşınıza yapmış olduğunuz başvurunun ön izlemesini görüntülemektesiniz. "İşlemi Tamamla ve Ödeme Adımına Geç >" butonuna tıkladığınızda işleminiz tamamlanarak bir tahakkuk numarası oluşacaktır.
  11. 885.00₺ ödemem var :) sizde karşınıza çıkan ödemeniz için kredi kartı bilgilerinizi giriniz seçip devam edin ve 3D'den başarıyla geçin.
  12. Ödeme yapıldıktan sonra markanız 3 ay boyunca bültende kalacak https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search_detail adresinizden dosyanızın takibine ara ara bakabilirsiniz..


Marka tescil işleminiz tamamlandı, hayırlı olsun :)