Web Sitesinin Önemi

Web Sitesinin Önemi

Web Sitesinin Önemi

Web siteleri gündelik hayatımızda sıklıkla kullandığımız bazen haber okumak için, bazen alışveriş yapmak için bazen de dizi -film seyretmek için sıklıkla tercih ettiğimiz bir mecradır. Özellikle bu pandemi sürecinde müşterilere kapanmak zorunda olan gıda ve alışveriş firmalarına ciddi kazanç sağlamış, bu alanda eksiği olan ve kurumsal kimliğini zenginleştirmeye çalışan markalar ve işletmeler için web sitesinin önemi elzem haline gelmiştir.

Aşağıdaki istatistiklerden anlaşıldığı gibi bu süreçte internetin kullanımı o kadar çok yaygınlaşmıştır ki Türkiye'de internet erişim imkanına sahip hanelerin ve mobil kullanımın oranı şu şekilde olmuştur..

  • 62 milyon internet kullanıcısı, Türkiye nüfusunun %74’ü
  • 54 milyon sosyal medya kullanıcısı, Türkiye nüfusunun %64ü
  • 77 milyon mobil kullanıcısı,Türkiye nüfusunun %92’sini oluşturmaktadır.


Bu sıklıkla bir kullanıcıya sahip bir ülkede hizmetlerinizi ve ürünlerini sergileyen bir web sitenizin olmaması ciddi kazançlardan mahrum olmanıza sebep olacağı kaçınılmazdır.. Site yapmak için diğer sebepler ise şöyledir;

Web siteniz sizin internetteki yüzünüzdür, kullanıcı sitenizi ziyaret ederek kim olduğunuzu, nerede olduğunuzu, ne yaptığınızı ve neler yapacaklarınız hakkında ilk izlenimi elde eder.. iyi bir tasarıma sahip sitede faydalı içerikler müşterinin iyi izlenime sahip olmasına katkı sağlar ve size maddi anlamda katkı sunar müşteri memnun kalırsa güven duygusuna sahip olur ve bir sonraki alışverişinde tekrar sizi tercih etmiş olur...


Arama motorlarından iyi bir konumda olan web sitesi, en gözde caddede olan bir mekandan çok daha kazançlıdır.


Günümüzde web siteleri aracılığı ile Türkiye'nin ve dünyanın her yerindeki kullanıcılara ulaşmak oldukça kolaydır. Hem bireysel hem de kurumsal firmalar için bu oldukça önemli bir avantajdır. Kurallara uygun inşa edilmiş bir site sahibine hem yurt içi, hem yurt dışından ciddi anlamda gelir sağlayabilmektedir. Kurumsal web sitelerhazırlanma süreci çok daha dikkat gerektiren bir işlemdir firma kimliğini en doğru ve en iyi şekilde yansıtmalıdır bu nedenle bu alanda kimler ile çalışıldığı da son derece önemli bir konu olmaktadır.


Web sitenizle ilgili kendinize soracağınız bazı temel sorular vardır.

  • Web sitem Google'da görünüyor mu?
  • Kullanıcılara yüksek kaliteli içerik sunuyor muyum?
  • Yerel işletmem Google'da görünüyor mu?
  • İçeriğime tüm cihazlarda hızlı ve kolay bir şekilde erişiliyor mu?
  • Web sitem güvenli mi?


Web Siteleri Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmeli ve Hangi Hizmetler ile Desteklenmeli ?

Web sitelerinin hem bireysel kullanıcılara hem de kurumsal işletmelere faydası tartışılmazdır. Çünkü firmanın internette yüzüdür. Tabi alınan verimin etkisinin artırılması için mutlaka web sitelerinin doğru biçimde tasarlanması gerekir.

Bu dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında sizlere bilgi vermek istiyoruz. Şöyle ki;


  • Web siteleri açık ve anlaşılır bir tasarıma sahip olmalıdır özellikle firma ile bağdaşan ve firmanın müşteri kitlesine uygun olan tasarımlar tercih edilmelidir.
  • Web sitelerinin mobil cihazlarda desteklenmesi ve sorun çıkarmaması yine son derece önemli bir konudur.
  • Siteler doğru ve etkileyici aynı zamanda optimizasyonu yapılmış görseller ile mutlaka desteklenmelidir.
  • Çalıştığınız sektöre uygun doğru anahtar kelimeleri barındıran %100 özgün içerikli Seo uyumlu makaleler yazarak web sitesinin mutlaka aktif ve canlı tutulması gerekir.
  • Alan adlarının doğru seçilmesi ve hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için en iyi ifadeler bulunmalıdır. Ayrıca akılda kalıcı ve daha sade isimlerde çok daha etkili olmaktadır.
  • Sade ve yalın kodların kullanılması sitenin hem daha iyi görünmesini hem de arama motorlarında daha prestijli bir yere sahip olmasını sağlayacaktır. 
  • Müşterilerinizin faydalanabileceği bir web sitesi oluşturmalısınız bunun için arama motoru optimizasyonu ziyaretçilerinize daha iyi bir deneyim sunmaya yönelik olmalıdır. 
  • Sitenize organik bir ziyaretçi istiyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınız ile desteklemelisiniz. Bu işi yapamam diyorsanız şayet Sosyal medya danışmanlığıyapan kişi ve kurumları tercih etmelisiniz..
  • Google harita kaydı işlemini yaptırmanız konumunuzun bölgesel olarak arama motorlarının daha rahat bir şekilde anlayabilmesine olanak sağlar, diğer yandan işletme bilgilerini ve haritanızı ilgili anahtar kelimelerinde üst sıraya çıkarır.
  • Yandex harita kaydı işlemini yaptırmanız tıpkı google da olduğu gibi bölgesel olarak ilgili anahtar kelimelerde haritalarda üst sıralarda gözükmenizi sağlar. Yandex haritalar her ne kadar google haritalar kadar sıklıkla kullanılmasa da Türkiye'de %11 kullanım oranına sahip olduğunu unutmamakta fayda var.


Web Sitesi Çeşitleri

Web siteleri genel olarak tek tip gibi görünse de aslında hem kullanım amaçları hem de sitelerin hazırlanma aşamaları sırasında farklı çeşitlere ayrılmaktadır. Wordpress temalar ülkemizde en fazla tercih edilen web sitesi temalarıdır. Hem bireysel hem de kurumsal firmalar için uygun ve işe yarayan yazılımların başında gelir.

Diğer yandan Opencart temalar ise internet üzerinden satış sisteminin temellerini oluşturan en önemli e-ticaret yazılımıdır.. Tıpkı wordpress te olduğu gibi kurulumu ve kullanımı basit, arayüz değişimi ise ciddi emek isteyen bir yazılım çeşitidir.


Bizlerden Hangi Alanlarda Destek Alabilirsiniz?

Web siteleri uzun yıllardır hayatımızda olan ve daha çok çok uzun yıllar hayatımızda yer alacak olan önemli alanlardır. Bizlerde bu alanda sizlere her türlü desteği sağlayabilen önemli bir ekip olmaktayız. Bizler ile iletişime geçerek hem Web sitesinin önemi hakkında detaylı bilgi alabilir hem de kendinize en uygun web sitesinin hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Web siteleri ile ilgili olarak ihtiyaç duyduğunuz her türlü profesyonel desteğe bizlerin aracılığı ile ulaşabilirsiniz. 

Pendik web tasarım ekibi olarak hem kurumsal hem de bireysel web sitelerinde etkin bir şekilde destek vermekteyiz. Sizleri en doğru şekilde yansıtabilecek kaliteli web siteleri tasarlamaktayız.

Hemen bizimle iletişime geçmek için buraya, projeniz hakkında fiyat teklifi almak için buraya tıklayın!